Den första mopeden

De som har varit med ett tag kan bli riktigt nostalgiska när man börjar prata mopeder, man vill gärna minnas tillbaka till den tiden då man fick sin första moped och vilket märke som va populärt på den tiden. Idag precis som förr så finns det mopeder som är mer populära än andra.

veteranmopeder

Lite mopedhistoria

De allra tidigaste modellerna av mopeder började tillverkas under 1950 talet och var till en början en modell av cykel som hade en påhängsmotor. Dessa var av säkerhetsskäl också försedd med dubbla bromsar. Det fanns likartade fordon redan på 1920 till 1930 talet som då kallades för lättviktare och hade å kallade 98 cc motorer. Dessa delades nu upp i två olika spår då mopeden kom, lättviktaren (som nu fick väga 75 kg istället för de tidigare 45) och det helt nya fordonet – mopeden. Historien har snabbt gått framåt och skiljer sig lite från idag när ungdomarna köper så kallade mopedbilar som juridiskt sett är en moped men har en hytt innehållande två sittplatser. Även om de ser ut som en liten bil så får toppfarten inte överstiga 45 kilometer i timmen med dessa fordon och du måste idag ha mopedkort (AM kort) för att köra antingen den eller vanlig moped.

Klassiska mopeder

Många minns nog den klassiska Zundapp KS50, en moped var väldigt populär och som så många ville ha men kanske inte hade råd att köpa utan man fick nöja sig med en Puch Dakota som var en något billigare moped. Oavsett vilket märke man hade på mopeden så fanns det alltid någon att vara ute och åka med. Man samlades på ett ställe för att ta sig vidare till andra närliggande platser. Man kunde vara ute hur länge som helst och snurra på stan eller i samhället man bodde. Alltid var det någon moppe som det behövde skruvas i, eller ställa om förgasaren så att den skulle gå två kilometer i timmen fortare.

 

Modernare mopeder

Med tiden så blev mopederna modernare och betydligt fräckare än tidigare. Numer så ser de nästa ut som motorcyklar med sina strömlinjeformer, fortfarande så behöver mopeder fixas. Dagens moderna mopeder som till exempel Honda behöver också kollas upp och gås igenom så att dom är kördugliga och trafiksäkra. Mopeder behöver inte besiktigas som till exempel bilar måste men däremot så kan man bli stoppad av polisen om inte lyset fungerar eller något annat som anses vara fel på din moped. Så innan du ger dig ut på vägarna kontrollera att allt fungerar och åtgärda de fel du upptäcker så slipper du bekymret om du skulle bli stoppad och något är fel.