Det senaste inom motorsport

Motorsportsvärlden är aldrig tyst. Det händer nya saker hela tiden. Och under de senaste månaderna har det verkligen hänt saker. 

Svensken i formel 1

Vi har fått en svensk förare i formel 1 för första gången på 23 år. Marcus Ericsson har rattat för Caterham-stallet denna säsong. Tidigare körde han från GP2 som har goda rykten om att spotta ut duktiga förarare till formel 1-scenen. Loppvinnare som Lewis Hamilto och Nico Rosberg, som för övrigt har dominerat formel 1 i år och varit det säkra bettingkortet nästan från start, körde GP2 också. Detta tyder på att Ericsson har en god chans att bli en bra förare.

Tyvärr gick Caterham-stallet i konkurs i år och även om de fortfarande har ett litet hopp kvar om att bli köpta så har Ericsson redan lämnat det sjunkande skeppet. Hos Caterham körde han den sämsta bilen i tävlingen men lyckades fortfarande imponera. Detta har lett till att han möjligen skriver upp sig att köra för det amerikanska Sauber-stallet nästa säsong. Vi önskar honom lycka till!

Petter Solberg till rally VM?

Solberg har kört rallycross i två säsonger och verkligen dominerat. Han tog hem det första världsmästerskapet i år och har varit i ropet i flera år. Han har tävlat i rally tidigare och hade riktigt bra tider. Men under Rallye du Condroz slogs han mot bilproblem och trots att han var snabbast så uteblev vinsten.

Nu funderar Solberg på att ställa upp i rally VM. Han har vunnit svenska rallyt två år men tycker själv det vore roligare att ställa upp i WRC. Vi får se om han står vid startlinjen när nästa VM drar igång 2015.

Annie Seel och Dakarrallyt

Hon har varit vår rallyprinsessa i många år. Hon började köra Dakarrallyt 2002 och var då den första tjejen att delta. Under den tiden körde hon rallyt på motorcykel och hann ta sig genom 5 Dakarrallyn innan får många skador sa stopp för motorcykelåkandet.

Då valde Seel att svira om till rallyförare istället och hon debuterade 2011 som 43-åring. Nästa år blir hon första svensken att delta i rallyt både i bil- och mc-klassen. Seel har blivit erbjuden att få köra med Paul Round och hans team. De satsar inte på någon pallplats, bilarna är inte tillräckligt starka, men bestämt sig för att komma i mål och att supporta varandra genom hela loppet.