Populärt med elcykel

Något som formligen exploderat då det kommer till motordrivna fordon är elcykeln. Det är alltså en cykel som assisteras med en elektrisk motor som driver cykeln framåt. Idag så ser du nästan inte skillnad på en vanlig cykel och en elcykel. Det finns massor med olika modeller på dessa cyklar och i flera olika prisklasser.

Elmotorn går endast då du trampar och slutar att gå om du kommer upp i hastigheter över 25 kilometer i timmen. Det kan främst vara skönt att i uppförsbackar få den assistans som elmotorn ger. Om du cykelpendlar till och från arbetet så kan detta vara ett bra alternativ till andra kommunikationsmedel. Det är miljövänligt och man får vara ute i den friska luften. Även om du får hjälp att ta dig fram så får du en viss motion med elcykel. Du kan ju också stänga av din elassistans och cykla för egen kraft om så önskas.

Det kan se lite olika ut hur länge en laddning till en elcykel kan räcka.  Det beror lite på vilken storlek som ditt batteri är på. Vill du cykla längre på en laddning så bör du köpa dig en elcykel med ett kraftigare batteri. Dessa kan ligga på mellan 7 upp till 17 ampere timmar. Det är dock svårt att ge en exakt längd i kilometer på hur länge ett batteri räcker då det kan vara andra förutsättningar som spelar in. Är det kallt ute så räcker ett batteri kortare, är det backigt så kommer motorn att få arbeta hårdare vilket gör att batteriet används mer.