Säkerheten först

Motorsport i all ära, men det är ingen hemlighet att det är en hobby som är förenad med skaderisker. När det går illa så går det ofta illa ordentligt. Ett litet misstag kan leda till stora skador om man exempelvis landar fel i ett hopp. Men det finns en del förebyggande jobb att göra, här är våra förslag.

Vårt första råd är att inte utsätta sig för onödiga risker, enkelt, kanske du tänker, men vi ska förklara. I exempelvis motocross så handlar det många gånger om kunskap, erfarenhet och styrka. Du behöver kunna bemästra alla dessa delar simultant för att bedöma risker. Som nybörjare är det lätt att frestas att ta stora hopp och inspireras av dom duktiga förarna, men det tar tid att bli säker i sporten. Så försök att utmana dig själv på den nivån som du befinner dig och försök att inte mäta dig med andra. Tänk också på att alltid ha korrekt säkerhetsutrustning, även om den inte kan skydda mot allt, så kan den mildra effekterna om olyckan är framme. Mxestore.com har ett stort utbud både på säkerhetsutrustning och Cross kläder. Så är det något som du inte bör snåla på så är det säkerheten.

Att se till att du har en säker cross är också viktigt. En stor del av sporten handlar om att kunna lita på sin cross, är den inte i skick så kan det medföra stora och onödiga risker som du bör undvika. Se därför till att ha koll på crossen, sitter allt som det ska eller finns det något som är löst som skulle kunna innebära en risk. Var inte rädd för att lära dig att skruva själv, om du inte har turen att ha en kompis eller förälder som kan hjälpa dig. Framför allt, håll huvet kallt.